ponedeljek, september 21Projekt POPESTRIMO ŠOLO

Dan odprtih vrat

ODKRIJ SVOJ TALENT NA EGSŠ

Torek, 14. 11. 2017, od 17.00 do 19.00

17.00 – 17.15: Sprejem, predstavitev poteka delavnic na dnevu odprtih vrat v avli
17.15 – 18.30: DELAVNICE, Prenos Okrogle mize in OnLINE kviz
18.30 – 19.00: Komunikacija z udeleženci, ogled filma »Dan odprtih vrat«

Cilji: Učenci se spoznajo z nekaterimi poklici, ki jih lahko pridobijo z izobraževanjem v naših programih, in o nadgradnji naših programov.
Starši boste lahko spremljali neposredni prenos okrogle mize iz telovadnice in sodelovali v Online kvizu (Kaj veš o EGSŠ?).

Delavnici “Zadel sem na lotu” priporočamo udeležencem, ki se zanimajo za program ekonomska gimnazija in ekonomski tehnik. Ostale delavnice priporočamo udeležencem, ki se zanimajo za program medijski tehnik.

Galerija
Video
Opis in seznam delavnic za prijavo:
Delavnico INTER(AKCIJA) priporočamo vsem udeležencem.

  • DELAVNICA: INTER (AKCIJA)

Št. učencev: 36
Delavnica deluje po sistemu kroženja:
1.del: SPOZNAJMO TV PRODUKCIJO (snemanje okrogle mize)
Na okrogli mizi se bomo z bivšimi dijaki, ki jih boste lahko tudi kaj vprašali, pogovarjali o poklicih in pogojih za doseganje le-teh. Hkrati vam bo ekipa BledTV demonstrirala, kako poteka prenos v živo in kakšna znanja ter oprema so pri tem potrebna.

2.del: KOLESARSKA SIMULACIJA
Razdeljeni v dve skupini se boste na sobnem kolesu v računalniškem okolju in pod budnim očesom dijakov šolske fitnes lige, ki deluje v sklopu EGSŠ Ustvarjalnik Start up krožka, pomerili, katera skupina bo v navidezni pokrajini prikolesarila dlje. Ker boste aktivni, je priporočljiva športna oprema.

3.del: ARKADNI PLES
Ste že slišali za »Dance Dance Revolution«? Ta zabavna aerobika s pomočjo puščic na zaslonu vam bo v modernih ritmih glasbe pričarala pravo interaktivno športno izkušnjo! Dijaki so za vas v času šolanja posneli celo svoje skladbe in poskrbeli za zanimive video posnetke, ki se poleg puščic predvajajo v ozadju. Ker boste aktivni, je priporočljiva športna oprema.

  • DELAVNICA: ZADEL SEM NA LOTU! KAJ PA ZDAJ?

Št. učencev: 45
Delavnica deluje po sistemu kroženja:
1.del: NAKUP VREDNOSTNIH PAPIRJEV
Ali je trgovanje na borzi igra na srečo? Ali lahko ustvarimo dobiček? Preden se boste odločili, spoznajte, kako deluje borza.

2.del: DEPOZIT IN NAKUP KRIPTO VALUT
Ne upate tvegati, zato boste denar vložili v banko in počakali na obljubljene obresti.
Ali pa bi radi veliko zaslužili in ste zato pripravljeni tudi veliko tvegati. V tem primeru lahko dobitek pretopite v kripto valuto ali digitalni denar.

3.del: NAKUP DRAGIH KOVIN
Če pa želite dobitek naložiti na dolgi rok, je morda prava rešitev nakup dragih kovin.

  • DELAVNICA: ZADEL SEM NA LOTU! NAČRTUJEM SANJSKO POTOVANJE

Št. učencev: 15
Z dobitkom si lahko privoščite sanjsko potovanje. V delavnici boste s pomočjo spleta oblikovali potovanje po svojih željah in zanimanjih.

 

  • DELAVNICA: Odkrij svoj talent – POSTANI RADIJSKI VODITELJ

Št. učencev: 5
Zakaj je radio najbolj razširjen medij? Vse o radiu boste izvedeli na radijski delavnici in se preizkusili v vlogi moderatorja – radijskega voditelja.

 

  • DELAVNICA: Odkrij svoj talent – POSTANI FOTOGRAF/ MODEL

Št. učencev: 10
Udeleženci foto delavnice se boste lahko prelevili v prave male profesionalne fotografe ali/in fotomodele. Nato boste fotografije prenesli v računalniški program in jih primerno obdelali (foto retuša, fotomontaža). Kasneje pa tudi natisnili.

  • DELAVNICA: Odkrij svoj talent – POSTANI OBLIKOVALEC

Št. učencev: 12
Ste ustvarjalni in natančni? Preizkusite se v grafičnem oblikovanju, kjer boste z uporabo posebnih računalniških programov izdelovali različna grafična sporočila.

 

  • DELAVNICA: Odkrij svoj talent – POSTANI SNEMALEC

Št. učencev: 3
Učenci bodo snemali potek dela v delavnicah in iz posnetega zmontirali kratek dokumentarni film, ki si ga bodo skupaj s starši ogledali na koncu delavnic.

 

PRIJAVE SO ZAKLJUČENE.