ponedeljek, september 21Projekt POPESTRIMO ŠOLO

lanparty

TEAM LAN PARTY#1, sreda, 25. april 2018, EGSŠ Radovljica
PROGRAM EKIPE NAGRADE VIDEO & FOTO PARTNERJI REZULTATI


Igre so resen … šport
Računalniške igre so že zdavnaj prerasle okvire lahkotne zabave. Prav tako ne gre zgolj za industrijo, katere dobički se merijo v milijardah. Za številne posameznike je igranje računalniških iger postalo resen poklic. Ne manjka prvenstev, srečanj in tekmovanj, kjer se sodelujoče ekipe pomerijo in potegujejo za bogate nagrade. Prenose si ogleda več milijonov ljudi.

Želja tekmovati je z nami vse od prvih računalniških in videoiger. Igrati proti računalniku je sprva zabavno, a imeti na drugi strani človeka, je vznemirljivejše. Prvo dokumentirano tekmovanje so na Stanfordu priredili davnega leta 1972, ko so se tamkajšnji študentje merili v legendarni igri Spacewar. Igra, ki danes sodi v kanon računalniške zgodovine, je tedaj množično zaposlovala ameriške računalnikarje, ki so bili v prostem času prilepljeni pred monitorje. Potem pa so se v laboratoriju za umetno inteligenco na Stanfordu domislili, da bi 19. oktobra 1972 organizirali ekipno in posamično tekmovanje na edinem računalniku PDP-10. Tekmovalo je 24 študentov, zmagovalec je prejel letno naročnino na revijo Rolling Stone. Revija Monitor, marec 2018

TEAM LAN PARTY, ešport/ streaming, 25. april 2018

Sodobna športna zabava
16.00 – 18.00 Arkadni ples, Sobno kolesarjenje, Wii tenis
18.00 – 18.15 Razglasitev rezultatov prvega sklopa turnirja
18.15 – 18.30 Malica
LAN Party
18.30 – 22.00 Age of Empires, Fifa’18, Wolfenstein ET
22.00 – 22.15 Razglasitev rezultatov


Predstavitev iger:

Arkadni ples

Arkadni ples (simdance.eu)

Informacijsko-komunikacijska tehnologija v športu udeležencem vseh starosti nudi visok motivacijski potencial za razvijanje pravih, multisenzornih, taktilnih, kognitivnih in telesnih sposobnosti.
Kaj torej ponuja arkadni ples? Vadeči med poslušanjem glasbe spremljajo puščice na zaslonu in se skladno z ritmom dotikajo puščic na katerih stojijo.

Skupinska vadba, glasba in ne nazadnje tudi tekmovalnost- saj se pravilni dotiki seštevajo, pa je zagotovilo da tovrstni sistem dvigne na noge še tako lenega mladca.


Sobno kolesarjenje

Sobno Kolesarjenje (sfl.network)

Pravila so preprosta. Ekipa zmaga, v kolikor bo kolesarskega avatarja v video igri pripeljala najdlje po virtualni stezi. Vsak član ekipe ima na sobnem kolesu, povezanim z računalnikom na voljo natanko 5 minut.
Projekt inovativnega (interaktivnega) sobnega kolesarjenja je nastal pod okriljem šolskega Ustvarjalnik startup krožka.


Wii tenis

Grand Slam

Nintendo je z Wii konzolo povzročil pravo revolucijo igranja video iger, saj nam posebni brezžični kontroler omogoča zaznavanje gibanja rok. Pri igranju video igre Grand Slam je torej potrebno mahanje, kot bi zares igrali tenis. Ko se bosta na “teniškem igrišču” pomerili dve ekipi v dvojicah, je zabava zagotovljena!


Age of Empires

Age of Empires 2 HD – strategija

Age of Empires (slovensko »Doba imperijev«) pogosto s kratico AoE, je priljubljena serija strateških videoiger z zgodovinskim ozadjem. Natančneje sodi med realno-časovne strategije. Prvi del je izšel leta 1997, od takrat pa je izšlo še šest delov in več izpeljank.

Igralec v igri vodi in razvija določeno ljudstvo (civilizacijo) in se bojuje proti drugim civilizacijam, ki jih predstavljajo drugi igralci ali pa računalnik. Igrati jih je možno samostojno ali pa proti človeškim soigralcem v lokalnem omrežju.


Fifa'18

Nintendo Switch

EA SPORTS FIFA2018 na konzoli Nintendo Switch je najbolj prepričljiva, družabna in realistična nogometna igra, kar jih je bilo kdaj razvitih za uporabnike konzol Nintendo. Istočasno se bosta pomerili dve ekipi, torej 4 igralci hkrati.


Wolfenstein: Enemy Territory

Team match – FPS

Wolfenstein: Enemy Territory je brezplačna večigralska igra, v kateri igraš vlogo vojaka iz druge svetovne vojne. To je ekipna igra (Team building); zmaguješ ali umiraš skupaj s svojimi tovariši. Edini način za dosego cilja, ki vodi do zmage, je sodelovanje, pri čemer vsak igralec svoje posebne sposobnosti usklajuje z drugimi.


Red Alert*

OpenRA – strategija

V svetu, kjer je bil Hitler umorjen in tretji rajh ne obstaja, Sovjetska zveza išče premoč nad celotno Evropo. Zavezani proti temu cesarstvu zla se svobodni svet sooča s hladno vojno, ki je še kako vroča.

Red Alert1 se osredotoča na strateške odločitve, ko s taktičnim razporejanjem enot osvajate zemljo, morje in zrak.

*informativno, samo za gledalce


    O ODGODKU:

  • Na tekmovanje se lahko prijavijo samo ekipe z dvema tekmovalcema (do zapolnitve prostih mest).
  • Vsaka ekipa tekmuje v vseh igrah.
  • LAN party bo imel “OldSchool” značaj in tudi izbor iger je prilagojen igranju na (šibkejših) šolskih prenosnikih.
  • Namen zabave je spoznavanje starih, a še vedno dobrih (taktičnih) iger (Age of Empires, RedAlert…).
  • Predznanje za sodelovanje na tekmovanju torej ni potrebno, saj bodo vsi igralci povečini popolni začetniki.
  • Važno je da se družite, zabavate in spoznavate multimedijsko (livestream) produkcijo, ki bo hkrati potekala.

Če se izkaže potreba po bolj “hardcore” ešport pristopu (Leage of Legends…), bo šola v prihodnje organizirala tudi tovrstni dogodek.

SESTANKI in PRIPRAVE potekajo vsak četrtek v avli šole, ob 14.05 oz. v kabinetu 10.