sreda, januar 22Projekt POPESTRIMO ŠOLO

Čebelica Medka povezuje

VIDEOKONFERENCA

»ČEBELICA MEDKA POVEZUJE:
ZAJTRK Z EVROPSKIMI PRIJATELJI«

Čebelarska zveza Slovenije že 12. leto zapored nagovarja slovensko javnost, predvsem pa otroke, da tretji teden v novembru eno dopoldne ob medenem zajtrku posvetijo čas razmišljanju o čebelah in njihovem pomenu. Slovenski medeni zajtrk se je z leti razširil v Evropski medeni zajtrk, ideji se pridružujejo celo države drugod po svetu.

V to široko gibanje se s programom, ki smo mu dali naslov Čebelica Medka povezuje: zajtrk z evropskimi prijatelji, vključujejo tudi Muzeji radovljiške občine, v okviru katerih deluje Čebelarski muzej. Program temelji na slikanici Iz dnevnika čebelice Medke, ki jo je ilustriral Marjan Manček. Do sedaj je bila prevedena še v angleški in slovaški jezik.

V sodelovanju s Čebelarskim centrom Gorenjske ter številnimi drugimi inštitucijami zato organiziramo dogodek v obliki videokonference, ki bo povezal državi Slovenijo in Veliko Britanijo ter skupini otrok iz Radovljice (folklorna skupine Č’belce iz Radovljice pod mentorstvom Uršule Kavar) in Londona (skupina otrok, ki se uči slovenščine pri Urški Rozman). Slednji bodo pripravili kratek program na temo čebel. Ob zaključku programa pričakujemo tudi pozdravna nagovora predstavnikov britanskega in slovenskega veleposlaništva.

Za prenos dogajanja bodo poskrbeli dijaki Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica pod mentorstvom prof. Primoža Zorka.

Vabimo vas, da dogodek v živo spremljate preko interneta:

Videokonferenca bo potekala v soboto, 17. novembra 2018, ob 10.30 v Čebelarskem centru Gorenjske, Rožna dolina 50a v Lescah.

Za dodatne informacije o programu se lahko obrnete na Muzeje radovljiške občine preko elektronske pošte cebelarski.muzej@mro.si ali telefonske številke 04 532 05 20.