ponedeljek, september 21Projekt POPESTRIMO ŠOLO

REFRESH Video Art Award

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠI REFRESH Video Art Award

”REFRESH –Young Art(ist)s Refreshing Heritage Sites” je projekt iz posebnega razpisa Evropske unije-program Ustvarjalna Evropa, ki je bil v Evropskem letu kulturne dediščine 2018objavljen z namenom spodbujanja zavedanja o pomenu in ohranjanju kulturne dediščine Evrope. Združenje zgodovinskih mest Slovenije je edini predstavnik iz Slovenije, ki je na razpisu uspel kot vodilni partner. Skupaj s parterji ITACA –Local Development Association iz Italije, Complexul Muzeal National Moldova iz Romunije in Fundación Universitaria San Antonio Murcia iz Španije bo z izvajanjem v projektu zastavljenih ciljev povezoval mlade umetnike, ki bodo s svojo ustvarjalnostjo osvežili dediščino in dobili prostor za umetniško izražanje.

Glavni cilj projekta, ki se bo zaključil konec leta 2019, je približati kulturno dediščino sodelujočih mest in regij ljudem, proslaviti njeno raznolikost in deliti njeno vrednost s prihodnjimi generacijami. Eden od načinov za dosego cilja je razpis in izvedba natečaja Refresh Video Art Award. Pravila in pogoji, kako sodelovati, so objavljena skupaj z natečajem na spletni strani projekta www.refresheurope.eu in na strani slovenskega organizatorja www.zgodovinska-mesta.si.

Vsi, ki imate idejo, kako z videom predstaviti:

  • bogastvo kulturne dediščine, njeno izročilo, izpoved njenega stoletnega in tisočletnega bivanja med nami,
  • kulturno dediščino na dinamično mladosten, hkrati brezmejno ustvarjalen način
  • kako umetniki različnih umetniških izrazov: plesom, glasbo, igro, fotografijo, sliko in kipom, …, oživljajo območja dediščine,
  • zgodbo o kulturni dediščini, nastanku, obstoju, razvoju, pa tudi minevanju

vabimo k sodelovanju na natečaju REFRESH Video Art Award.

Žirija bo določila zmagovalca ali zmagovalno ekipo, ki bo prejela nagrado v vrednosti 1000 EUR, zmagovalni video pa bo predstavljen širši publiki na evropski ravni.

Natečaj bo trajal od 20. decembra 2018 do 30. septembra 2019, zmagovalec pa bo objavljen po 31. oktobru 2019 po kriterijih, objavljenih v razpisnih pogojih.

V primeru kakršnih koli vprašanj nam pišite na naslov: euprojectrefresh@gmail.com, oz. primoz.zorko@egss.si

Organizatorji natečaja REFRESH Video Art Award.