ponedeljek, avgust 10Projekt POPESTRIMO ŠOLO

CSR PROJEKT


Družbena odgovornost podjetij

CSR_predstavitve

Corporate Social Responsibility = CSR
Družbena odgovorno podjetništvo v razredu (CSR iN CLASS)

Na povabilo Razvojne agencije Zgornje Gorenjske RAGOR se je naša šola vključila v dvoletni Erasmus+ projekt, v katerem bodo dijaki raziskovali stanje družbeno odgovornega podjetništva v Sloveniji in na primeru izbranega podjetja iskali in predlagali rešitve za še bolj uspešno integracijo le-tega v poslovnem svetu. V projektu bodo sodelovali in se spoznavali italijanski, avstrijski in slovenski dijaki.

Strokovno žirijo, ki je ocenjevala tako dokumentacijo kot tudi prepričljivost javne predstavitve možnih rešitev, so sestavljali:

– Mojca Korbar, direktorica podjetja Plastkom, d.o.o.,
– Anita Hrast, direktorica inštituta IRDO, Inštitut za razvoj družbene odgovornosti
– Stevo Ščavničar, direktor agencije Ragor, Agencije za razvoj Gornje Gorenjske

Tretje mesto je zasedla skupina Rumeno morje, drugo mesto skupina MEK, prvo mesto pa je pripadlo skupini Zelenci, ki jo sestavljajo Katja Lavrinc, Matic Frumen Kotnik in Sergej Peternelj. Žirijo je slednja skupina prepričala s simpatično idejo o izgradnji plastičnih počitniških hišic, katere bi lahko gradil iz predelane plastike.

Na predstavitvi smo gostili tudi gospoda Cirila Globočnika, župana občine Radovljica, gospoda Miha Kovačiča z Ministrstva za okolje in prostor, Sektor za odpadke, ter novinarki časopisa Gorenjski glas.

Istočasno je v Kopru potekala zanimiva konferenca o ponovni uporabi plastike, kot poslovni priložnosti: