četrtek, april 18Projekt POPESTRIMO ŠOLO

Feel the future

Obiskali smo sejem Feel the Future v Celju.

Datum: petek, 19.10.
Odhod iz Radovljice: ob 8.00. Povratek: ob 16 uri.Na sejmu je bil poseben program tudi za učence in dijake!

Na Feel the Future 2.0 so še posebej vabljene osnovne in srednje šole – učitelji in profesorji, ki želite spoznati nove pristope k izobraževanju, med njimi tudi e-učilnico, ter učenci in dijaki, ki boste lahko v živo odkrivali vesolje.

Kakšna je prihodnost izobraževanja? Ali smo pripravljeni na prehod v digitalno družbo? V okviru skupnega nastopa državnih inštitucij bodo predstavljene digitalne storitve in odprti podatki javnega sektorja, vzpostavljena pa bo tudi interaktivna učna postavitev na temo spoznavanja vesolja in aktivnosti v vesolju. Med drugim bo vključevala predstavitev modelov prvih dveh slovenskih satelitov NEMO-HD in TRISAT, ki čakata na izstrelitev v vesolje, prostor za 360° projekcije in predstavitev vesolja v tehnologiji navidezne resničnosti. Postavljena bo tudi priložnostna sodobna interaktivna učilnica.

Program za učence in dijake: Odpotujmo v vesolje
Na državnem razstavnem prostoru bodo sodelavci iz ZRSŠ, Ljudske univerze Velenje in CPI posebej za šole organizirale program Odpotujmo v vesolje, v sklopu katerega bodo učenci in dijaki spoznavali učni prostor prihodnosti. Ta bo prikazoval interaktivne učne metode z uporabo sodobnih digitalnih tehnologij in omogočal spoznavanje vesolja s pomočjo 360° stopinjskih projekcij, tehnologije navidezne resničnosti (VR) – in to na več interaktivnih točkah. Model satelita TRISAT bo predstavljen s hologramom, na ogled pa bodo postavljeni tudi izdelki učencev in dijakov na temo vesolja.

Potovanje se bo začelo na vesoljski ladji, predstavitvi življenja vesoljcev, ogledu Zemlje iz vesolja, spoznavanjem sončnih sistemov in izogibanjem črnim luknjam. Sledilo bo načrtovanje odhoda v vesolje, vključno s pripravami in poglabljanjem znanja o planetih in satelitih.

Program Odpotujmo v vesolje ponuja inovativno, drugačno in zapomnljivo, skorajda realno doživetje vesolja, ki bo v učencih in dijakih spodbudila željo po znanju. Zaradi lažje organizacije aktivnosti so za ta program potrebne prehodne prijave skupin učencev oz. dijakov.