torek, november 19Projekt POPESTRIMO ŠOLO

Ekopiknik

Ob zaključku pete vrtnarske sezone smo bili v četrtek, 20. septembra 2018 povabljeni na fotografiranje in snemanje Ekopraznika na biodinamičnem učnem vrtu ob Osnovni šoli A. T. Linharta Radovljica. Hkrati je potekal tudi 15. kolesarski izlet (dan brez avtomobila).

Na uvodni prireditvi na vrtu ob 15. uri so predstavili nov čebelnjak, ki ga je v počastitev prvega svetovnega dneva čebel v sodelovanju z občino postavilo Čebelarsko društvo Radovljica. Sledil je ogled vrta in druženje ob pokušini jedi, ki so jih bodo pripravili dijaki Srednje gostinske in turistične šole iz pridelkov vrta.

Na stojnicah so svoje pridelke in izdelke ponujali ekološki in biodinamični kmetje, člani Združenja ekoloških kmetov Gorenjske. Sodelovale so še prodajalne, v katerih je možno kupovati z lastno embalažo, Komunala Radovljica pa je predstavila svoje aktivnosti na področju zmanjševanja količine odpadkov in ustreznega ravnanja z odpadki v gospodinjstvih.

Start kolesarskega izleta je bil ob 16. uri z igrišča za OŠ A. T. Linharta Radovljica. Udeleženci so prevozili krožno traso, dolgo 14 kilometrov, speljano po ulicah Radovljice in Lesc, do Hlebc, Zapuž in Nove vasi nazaj na izhodiščno točko. Ob vrnitvi, okrog 17.15 ure, so se kolesarji vpisali v spominsko knjigo, prejeli simbolično darilo in poskusili jedi iz pridelkov biodinamičnega vrta.
Fotografiranje in snemanje dogodka so izvedli dijaki tretjega letnika:
Bećirović Tarik, Pivać Tajda, Čepelnik Manja, Lavrinc Katja pod mentorstvom multiplikatorja POŠ Zorko Primoža.

Ekopiknik_OŠ A.T.Linhart Radovljica